WIE ZIJN WIJ

 

HOE WORLDWIDE OUTREACH IS ONTSTAAN

Stichting Worldwide Outreach is in het jaar 1990 in Nederland als een stichting opgericht.

De oprichters zijn Hiske en Bartha Engels, die al jarenlang hebben gewerkt in Zuid-Amerika, en zich ook een aantal jaren hebben ingezet in het werk in Oost-Europa, in samenwerking met andere organisaties, dit vooral met de Oost Europa Zending.

WWO is niet opgericht omdat iemand een goed plan of project had, maar Worldwide Outreach is opgericht uit een nood, de nood van mensen in armoede, zowel geestelijk als materieel.

We kregen duizenden aanvragen voor evangelische lectuur en Bijbels, vanuit Rusland, Roemenië en Hongarije, en aan de andere kant ontvingen we door contacten in verschillende landen, grote voorraden evangelische lectuur.

Om goed te kunnen functioneren hadden we grotere structuur, en een legale basis nodig in Nederland, en zo is de Stichting Worldwide Outreach geboren.

Ook de verschillende takken van het werk zijn allemaal op een natuurlijke manier geboren. Elke nieuwe tak van het werk heeft zo zijn eigen verhaal, en dient in een nood te voorzien.

 

ZUID AMERIKA

In het jaar 1993 heeft het werk zich naar Zuid Amerika uitgebreid, namelijk Caracas Venezuela. . Daar konden we een sterke nood ervaren zowel in de krottenwijken van de hoofdsteden als ook in het binnenland.

Dit had tot gevolg dat we ons werk officieel gingen uitbreiden, en ook daar een legale basis moesten leggen, dat hebben we geaan onder de naam: "Fundación Caritativa Vision Latina", opgericht in 1997.

Dat is een enorme zegen gebleken om andere mensen te kunnen helpen in hun noden.

We hebben een bijzonder fijn team van medewerkers, waar we erg trots op zijn, en dat zijn dan ook de leiders en co-ordinators van de verschillende takken van het werk.

Het is juist de Heer de eer en dank te geven voor alles dat we voor Hem hebben mogen doen!